Western Union: geld ontvangen (2023)

Lees in dit artikel hoe u geld kunt ontvangen met Western Union en wat de kosten zijn van een overboeking met de Amerikaanse service. meer over wetenIntelligent, en kijk hoe u kunt besparen met Fintech, dat onlangs zijn makelaarslicentie in Brazilië heeft verkregen, goedgekeurd door de Centrale Bank.

Western Union: como receber dinheiro (1)

Western Union: geld ontvangen

Geld verzenden en ontvangen met Western Union kan via 2 processen:

 • Internationale overboeking, Direct to Bank (D2B) genoemd door Western Union¹ en beschikbaar in meer dan 60 landen
 • Verzenden naar ontvanger om opgehaald te worden op een locatie van Western Union, beschikbaar in meer dan 200 landen waar het bedrijf vestigingen heeft

Hoe te ontvangen door Western Union in Brazilië

overschrijving

Wanneer u Western Union vanuit een ander land (of zelfs binnen Brazilië) via bankoverschrijving¹ ontvangt, hoeft u alleen maar te wachten tot het geld op uw rekening staat. Dit kan 1-3 werkdagen duren, afhankelijk van uw land van herkomst².

(Video) 💰 How to RECEIVE MONEY from WESTER UNION (Step by Step)

U kunt de overdrachtsstatus controleren met behulp van het transactieprotocolnummer, Money Transfer Control Number (MTCN), op de website van Western Union. Maar de afzender moet dit nummer doorgeven.

Waar ontvangt u Western Union in Brazilië?

Als u zoekt waar u met Western Union kunt opnemen zonder een bankrekening te gebruiken, kunt u geld opnemen op een WU²-rekening. U kunt de verschillende publicaties vinden via de website van het bedrijf. Om contant geld persoonlijk te ontvangen bij Western Union, moet u bepaalde documenten en informatie aan de agent overleggen.

Gegevens om geld te ontvangen van Western Union
 • Identiteitskaart of Nationaal Rijbewijs (CNH)
 • voor de CPF

U ontvangt dan het ontvangstformulier. Om het document in te vullen, moet u naast uw naam, stad en land van verblijf de volgende informatie verstrekken:

 • MTCN-nummer (10 cijfers)
 • verwacht bedrag
 • Naam afzender
 • Zender stad en land

Zorg ervoor dat u precies dezelfde informatie verstrekt als de afzender bij het verzenden van het geld.

Deadline voor het opnemen van geld van Western Union

De servicevoorwaarden⁴ van Western Union vermelden geen opzegtermijn. Maar dat beweren zebij verzending naar Brazilië kan de valuta na ontvangst van de transactie worden omgerekend. Dit betekent dat hoe langer het duurt om het geld op te nemen, hoe meer het bedrag zal fluctueren afhankelijk van wisselkoersschommelingen.

Western Union-kosten voor zendingen naar Brazilië

Door de website van Western Union te bezoeken en zelfs te vergelijken met andere aanbieders, kunt u een idee krijgen van de prijzen. Houd echter altijd in gedachten:

(Video) 💰 How to RECEIVE MONEY on WESTER UNION || Everything you need to know to charge for WesterUnion

 • verzendkosten
 • Ruil inkomsten³
 • IOF(0,38% bij het ontvangen van overschrijvingen)

gebruik een salie, weet precies hoeveel u verdient en begin met sparen.

Western Union: como receber dinheiro (2)

U ontvangt exact het afgesproken bedrag op de website en de omzetting is gratis. Er wordt gebruik gemaakt van het mid-market tarief, hetzelfde als je ziet op Google.

Ruilinkomsten: wat betekent het? Dit betekent dat u bij Western Union naast andere kosten ook kosten voor het omrekenen van valuta betaalt.Ik ookIntelligentconverteer valuta's met behulp van de wisselkoers die wordt vermeld op sites zoals Google, XE of Yahoo Finances. Het is de gemiddelde marktkoers, beschouwd als de werkelijke waarde van de real ten opzichte van een andere vreemde valuta.

Hoe te ontvangen met Western Union in het buitenland

Afhankelijk van het land waar u zich bevindt, kunt u, als u een binnenlandse bankrekening heeft, contact opnemen met de Western Union van dat land om te zien of zij internationale overboekingen aanbieden, zodat u op die manier geld kunt ontvangen.

Geld innen in het buitenland werkt op dezelfde manier als incasseren in Brazilië. Ga gewoon naar een van de kantoren van Western Union en geef de nodige informatie.

Het identiteitsbewijs dat u moet overleggen, is uw paspoort of DNI als u staatsburger bent van het land waar u het bedrag moet incasseren. De gegevens op de verzender- en ontvangerformulieren, evenals het transactieprotocolnummer, zijn erg belangrijk en moeten hetzelfde zijn.

(Video) ✅ How does WESTERN UNION WORK? 📲 How to Use? Send & Receive MONEY with Western Union App Online

In sommige landen is het mogelijk om zendingen binnen enkele minuten te ontvangen. Bevestig met een agent in welk land deze optie beschikbaar zal zijn.

MTCN: Wat betekent dat?

Of de MTCN3-code (Geld transfer controle nummerOControlenummer financiële overdracht) voor Western Union is een 10-cijferig nummer dat wordt gegeven aan de persoon die het geld verzendt. Dit nummer moet worden doorgegeven aan de ontvanger, zodat hij bij ontvangst van het geld de overboeking kan identificeren bij de WU-agent

Western Union: limiet om te ontvangen

Op de website van het bedrijf staat dat er over het algemeen geen limiet is aan het ontvangen van geld met Western Union. Dezelfde website adviseert echter om contact op te nemen met de diensten van het bedrijf, aangezien er afhankelijk van het land beperkingen kunnen gelden.

In grote of kleine hoeveelheden,ontvang geld in Brazilië met Wiseen begin vandaag nog met sparen.

Informatie over geld ontvangen met Western Union

U moet altijd een legitimatiebewijs of buitenlands kenteken en CPF overleggen om geld te verzenden. Zo verzendt u³:

 • Voer de vereiste informatie in:
  • Land van bestemming (en staat als u naar de VS of Mexico gaat)
  • Uw adres en telefoonnummer
  • Volledige naam van de ontvanger
  • Bedrag dat u wilt verzenden
 • Voer de betaling uit (te verzenden bedrag + kosten zoals verzendkosten en IOF). Na betaling krijgt u van de begeleider een ontvangstbewijs ter ondertekening en een kopie. Hou het veilig.
 • Breng de ontvanger van de MTCN op de hoogte zodat deze deze kan ophalen.

Het is mogelijk om telefonisch geld over te maken, via de website en ook via de WU Câmbio-app (beschikbaar voor iOS en Android) als je een makkelijke account hebt om aan te maken. Op deze manier kan de betaling voor de operatie worden gedaan door overschrijving op een bankrekening - bij Banco do Brasil, Itaú of Bradesco - bij Western Union, die aan u wordt bezorgd.

Western Union: hoe lang geld opnemen?

Doorgaans kan het 1-2 werkdagen duren voordat het geld op de bestemmingsrekening is bijgeschreven. Afhankelijk van de bestemmingsbank kan de bank in sommige gevallen een extra dag nodig hebben om de bestemmingsrekening te crediteren.

(Video) ➡️ How to SEND MONEY on WESTER UNION (2023) ✅ Easy and Safe | Tutorial Transfer Money WU

Slim: snel en goedkoop alternatief

 1. De ontvanger hoeft geen account te hebbenIntelligent(alleen debiteuren)
 2. Goedkoopste verzending:er zijn geen kosten in de wisselkoers of ontvangst
 3. Heeft zendingen vanuit Brazilië naar het buitenland en vanuit het buitenland naar Brazilië
 4. Het proces is altijd online en het geld staat in een mum van tijd op de bankrekening van bestemming.
 5. Wise is veilig omdat het door de centrale bank is geautoriseerd om als valutamakelaar op te treden

TransferWise: Begin vandaag nog met besparen

Als u de voorkeur geeft aan gemakkelijke en goedkope verzending, gebruik dan Wise. Het bedrijf brengt slechts een kleine vergoeding in rekening die vanaf het begin verschijnt en de aanbetaling komt meestal op dezelfde dag of binnen 2 werkdagen aan (ontvangen in Brazilië of verzonden naar het buitenland) en alles gebeurt online.

twijfel tussenVerstandig of Western Union? Zie hier meer.

Zendingen verzenden met Wise

Met Wise hoeft u dat alleen maar te doenMaak een nieuw account aanen volg de stappen:

 1. Vul het te verzenden bedrag in en selecteer de valuta van herkomst en bestemming
 2. Vul de (lokale) bankgegevens van de ontvanger in
 3. Eenvoudig betalen

Er zijn niet meer kosten dan de vergoedingen die je aan het begin ziet, en de ontvanger ontvangt het afgesproken bedrag op de bankrekening. Geen fouten.

TransferWise: Begin vandaag nog met besparen

(Video) Payment details

Referenties:

 1. Western Union: rechtstreeks naar de bank
 2. WU-servicelocaties
 3. WU: internationale transferzijde
 4. WU-servicevoorwaarden- Onder het kopje "Algemene voorwaarden Western Union Money Transfer Service"

Deze publicatie is geschreven met het doel algemene informatie te verstrekken, zonder te pretenderen alle aspecten van het betreffende onderwerp te behandelen. Het is niet bedoeld om financieel advies te geven. U dient professioneel en/of gespecialiseerd advies in te winnen voordat u actie onderneemt op basis van de inhoud van dit artikel. De informatie in de publicatie vormt geen juridische, fiscale of andere professionele mening van TransferWise Ltd en zijn partners. Resultaten uit het verleden garanderen geen vergelijkbare effecten in de toekomst. We geven geen expliciete of impliciete garantie dat de inhoud van de publicatie juist, volledig of up-to-date is.

FAQs

Western Union: geld ontvangen? ›

Hoe ontvang ik geld bij Western Union zonder bankrekening? U kunt gemakkelijk contant geld afhalen bij een van onze honderdduizenden agentschappen over de hele wereld. Neem gewoon uw MTCN en geldige ID mee om uw geld af te halen. Zoek de dichtstbijzijnde Western Union-locatie.

Hoeveel tijd heb je om geld op te halen bij Western Union? ›

Wat gebeurt er met mijn geld als ik mijn geldtransactie niet kan ophalen? Uw transactie is 30 dagen beschikbaar. Hierna moet de verzender contact opnemen met onze klantenservice om de transactie opnieuw te starten of de transactie te annuleren voor restitutie.

Hoe kan ik geld ontvangen uit het buitenland? ›

Om een betaling rechtstreeks op uw bankrekening te ontvangen, moet u de afzender de volgende gegevens verstrekken:
 1. Uw volledige naam en adres.
 2. Naam en adres van uw bank.
 3. Uw bankrekeningnummer (of meer gebruikelijk uw IBAN)
 4. Uw routeringsnummer.
 5. De SWIFT- of BIC-code van uw bank.

Hoe werkt Western Union Money Transfer? ›

 • Creëer uw gratis account en verifieer het. Registreer u en creëer een gratis account om geld te versturen met Western Union. ...
 • Kies het bedrag en de bestemming. Voer vervolgens de bestemming in. ...
 • Betaal op de manier die u uitkomt. ...
 • Voer de details van de ontvanger in. ...
 • Volg uw overschrijving.

Wat heb je nodig om geld over te maken? ›

Welke gegevens heb je nodig om geld over te maken naar het...
 1. overschrijving. Geld overmaken naar het buitenland via bankoverschrijving is een van de meest populaire betaalmethoden. ...
 2. Betaalpas of creditcard. ...
 3. Naam ontvanger. ...
 4. Rekeningnummer. ...
 5. Sorteercode. ...
 6. IBAN. ...
 7. BIC- of SWIFT-codes. ...
 8. Banknaam en adres.

Hoe lang duurt het voordat het geld op je rekening staat? ›

Hoelang duurt een overschrijving?
Soort overschrijvingKenmerkDuur overschrijving
Naar dezelfde bankVóór 22:00 uurDezelfde dag
Naar andere bankNa 15:30 uur1 Werkdag
Naar buitenlandBinnen de Eurozone3 Werkdagen
Naar buitenlandBuiten de Eurozone5 Werkdagen
4 more rows

Wat is de reden dat wordt geblokkeerd door Western Union? ›

Uw bank kan uw betaling weigeren vanwege: Onvoldoende saldo op uw bankrekening. Een ongewoon grote betaling die uw banklimiet overschrijdt. Uw kaart die mogelijk niet is geregistreerd voor veilige verificatie.

Welke gegevens nodig Western Union? ›

U moet een formulier invullen met de volgende gegevens:
 • MTCN.
 • Naam ontvanger.
 • Woonplaats en land ontvanger.
 • Verwacht bedrag.
 • Naam verzender.
 • Woonplaats en land verzender.

Kan ik geld vanuit het buitenland zomaar naar Nederland overmaken? ›

Je hebt deze code nodig om de bank te identificeren als je geld overmaakt naar een bankrekening buiten de SEPA-zone. Ook als iemand met een bankrekening buiten de SEPA-zone geld naar jouw Nederlandse bankrekening wil overmaken, heeft de verzender van het geld jouw IBAN én de bijbehorende BIC nodig.

Hoeveel geld mag je overmaken naar Nederland? ›

Neemt u liquide middelen ter waarde van € 10.000 of meer mee als u de Europese Unie in- of uitreist? Dan moet u daar aangifte van doen. Als de liquide middelen een gezamenlijke waarde hebben tot en met € 9.999,99 hoeft u geen aangifte te doen.

Kun je anoniem geld overmaken naar iemand? ›

Is anoniem geld overschrijven mogelijk? Jazeker. Wat je reden ook is om anoniem geld over te maken, er zijn een flink aantal manieren waarop je dit online kunt doen. Anoniem geld overschrijven is in Nederland niet zo makkelijk als bijvoorbeeld in de VS, waar je de Cash App zou kunnen gebruiken.

Hoe lang duurt geld overmaken naar het buitenland? ›

Je Wereldbetaling is gemiddeld 3 werkdagen onderweg naar de ontvanger. Als je een overboeking doet, zie je dat meestal meteen terug in je rekeningoverzicht. Je ziet bij je overboeking ook de rentedatum. Dat is de datum waarop het geld wordt afgeschreven van je rekening.

Hoeveel kost het om geld te versturen met Western Union? ›

De kosten van Wise vergeleken met Western Union: Wat is het verschil
KostenWestern UnionWise
Standaard kosten€2,90 ⁽⁶⁾€2,54
WisselkoersInterbancaire koers + marge⁷Middenkoers (of interbancaire koers)
Apr 23, 2020

Hoe maak je geld over naar iemand? ›

Op een overschrijvingsformulier vult u zelf bedrag, rekeningnummer en naam, adres, woonplaats in van persoon of instelling waarnaar u geld wilt overmaken. U plaatst uw handtekening en stuurt het overschrijvingsformulier naar uw bank.

Kan je zomaar 10000 euro overmaken? ›

U bent volledig vrij om de grootte van het over te schrijven bedrag te kiezen, zonder dat u hiervan 'iets op papier moet zetten'. Echter, de gevolgen van het al dan niet melden van de bancaire gift zijn afhankelijk van het feit of u na de datum van overschrijving nog drie jaar blijft leven of niet.

Hoe werkt Western Union contant? ›

Voer het land van bestemming en het transactiebedrag in en kies vervolgens Contant geld ophalen en Contant betalen. Selecteer een eerder gekozen ontvanger of voer de naam en het adres van een nieuwe ontvanger in. Voltooi uw transactie door binnen 12 uur contant te betalen bij een deelnemend agentschap.

Kan je geld wisselen bij Western Union? ›

Western Union verdient ook geld op het omwisselen van valuta. Vergelijk bij het kiezen van een geldtransactiebedrijf nauwkeurig beide transactiekosten en wisselkoersen. Kosten, wisselkoersen en belastingen kunnen verschillen per merk, kanaal en locatie op basis van meerdere factoren.

Hoeveel geld mag je per keer overschrijven zonder melding België? ›

Contante bedragen boven de €560 euro moet u wel opgeven bij uw belastingaangifte. Dit is €1120 als u een fiscale partner heeft.

Hoe lang duurt geld ontvangen uit buitenland Rabobank? ›

Een zakelijke Wereldbetaling wordt gemiddeld binnen drie werkdagen op de rekening van de ontvanger gestort. Het precieze aantal dagen verschilt per muntsoort waarin je het geld overmaakt. In het weekend en op feestdagen zijn de verwerkingstijden vaak ook anders.

Videos

1. Verkopers OPGELICHT via VINTED: geld én merkkleding kwijt, en de ondersteuning is lang niet optimaal
(opgelicht)
2. Contant geld ontvangen via Western Union in Vietnam als expat.
(Gamer Abroad)
3. 3 กรณีต่างชาติ หลอกโอนเงิน/โรแมนซ์สแกมเมอร์/สแกมเมอร์ในเว็บหาคู่
(Goods Mystore15)
4. SCAMMER zegt mij dat ik MILJOENEN heb gewonnen! - DONKERE KANT VAN HET INTERNET #32
(Morrog)
5. Geld Overmaken Naar Turkije Vanuit Andere Landen Als Buitenlander
(TEKCE TV | REAL ESTATE CHANNEL)
6. Hoe krijg ik nieuwe dollars naar Libanon
(World Nomac)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated: 07/06/2023

Views: 5445

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.